قرنیز از کاربردی ترین مواد و مصالحی است که از آن در دکوراسیون داخلی استفاده می شود، قرنیز ها از متریال دکوری و تزیینی در ساختمان ها هستند که علاوه بر زیبایی بخشی به فضا دارای کاربردهای دیگری هستند.
در این مقاله هاک دکور به معرفی انواع قرنیز پرداخته و مزایا و معایب هر یک را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
قرنیز چیست؟
قرنیز متریالی است که در پایین ترین بخش دیوار و تقاطع کف و دیوار به صورت نواری نصب می شده و زیبایی و جذابیت محیط را افزایش می دهد، قرنیزها به منظور محافظت از دیوار ها و جلوگیری از انتقال رطوبت و آب از کف به دیوار استفاده می شوند.
قرنیز چه کاربردی دارد؟
در این بخش به بررسی انواع کاربرد های قرنیز می پردازیم.
- پوشاندن و مخفی کردن سیم ها و کابل های برق و محافظت از آن ها
- جلوگیری از آسیب دیدن نواحی داخلی و گوشه های دیوار
- مخفی کردن درز انبساط در پارکت ها و کفپوش ها
- جهت زیبایی بخشی به دیوارها
- جلوگیری از تجمع گرد و خاک
- جلوگیری از انتقال آب و رطوبت
انواع قرنیز
انواع قرنیز بر اساس جنس
قرنیز PVC
قرنیز پی وی سی از جدید ترین، کاربردی ترین و پر استفاده ترین قرنیز ها هستند که امکان استفاده از آن ها در کلیه فضا ها از جمله ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و… وجود دارد، این قرنیز ها در ابعاد و ارتفاعات مختلفی تولید می شوند.
مزایا و معایب قرنیز پی وی سی
قرنیز های پی وی سی دارای تنوع بالا در طرح و رنگ هستند، ساختار این قرنیزها کاملاً منعطف است، وزن کمی داشته و نصب شان آسان است، قرنیز پی وی سی آنتی باکتریال است و در برابر رطوبت، حرارت، حشرات و… مقاوم بوده و نصب سریع و راحتی دارد.
از معایب قرنیز پی وی سی می توان به تغییر رنگ آن در مقابل نور خورشید و شکنندگی آن اشاره کرد.
قرنیز پلاستیکی
قرنیز های پلاستیکی از دیگر قرنیز های پر استفاده و کاربردی هستند که از ترکیب موادی از جمله پلی استایرن و پلی یورتان تولید می شوند، این قرنیز ها زیر مجموعه ای از قرنیزهای پی وی سی هستند و کاربردهای مختلفی دارند.
مزایا و معایب قرنیز پلاستیکی
قرنیزهای پلاستیکی قرنیزهای سبک و کم وزنی هستند که تنوع بالایی دارند، این نوع از قرنیز در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد.
قرنیز پلاستیکی انعطاف پذیری بالایی دارد و دوام و ماندگاری اش بالا است، از معایب این قرنیز می توان به مقاومت کم در برابر آتش سوزی و حساسیت به نور خورشید اشاره کرد.
قرنیز سنگی
قرنیز سنگی از کاربردی ترین، پر استفاده ترین و رایج ترین قرنیزها مطرح می شود که امکان استفاده از آن در کلیه اماکن از جمله ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و… وجود دارد.
مزایا و معایب قرنیز سنگی
قرنیز های سنگی در طرح ها و رنگی های مختلفی تولید شده و زیبایی خاصی به فضا می بخشند، ضمن این که از مقاومت و ماندگاری بالا برخوردار بوده و در برابر فشار، ضربه، خط و خش و… مقاومت بالایی دارند.
از معایب قرنیز می توان به مواردی از جمله وزن و قیمت بالا در مقایسه با سایر قرنیز ها اشاره کرد، ضمن این که نصب قرنیز سنگی به تخصص نیاز دارد، قرنیز سنگی با دکوراسیون های امروزی سازگاری کمی دارد.
قرنیز چوبی
قرنیز های چوبی از دیگر قرنیزهای محبوب و پر استفاده ای هستند که از قدیمی ترین انواع قرنیز ها محسوب می شوند.
مزایا معایب قرنیز سنگی
امکان استفاده از قرنیز چوبی در کلیه ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و… وجود دارد، این قرنیز در طرح و رنگ های مختلف تولید شده، زیبایی منحصر به فردی داشته، طول عمر بالا و وزن کمی دارند.
از معایب این قرنیز می توان به مواردی از جمله مقاومت کم در مقابل رطوبت و آتش، مقاومت کم در برابر حشراتی نظیر موریانه، آسیب پذیری بالا در مقابل اشیاء تیز و سنگین و… اشاره کرد.
قرنیز فلزی
قرنیز های فلزی از دیگر انواع قرنیزها هستند که استفاده از آن ها در ساختمان های تجاری رایج است، این قرنیز ها از متریالی از جمله آهن، مس، آلومینیوم، استیل، فولاد و ترکیب آن ها تولید می شود.
مزایا و معایب قرنیز فلزی
قرنیز فلزی دارای تنوع بالا بوده و مقاومت و ماندگاری طولانی دارد، این قرنیز ضد حریق بوده و در برابر حشرات و جانوران مقاوم است، از معایب قرنیز فلزی می توان به وزن بالای آن، مقاومت کم در برابر رطوبت و زنگ زدگی و خوردگی آن اشاره کرد.
قرنیز سرامیکی
قرنیز سرامیکی از دیگر قرنیزهای کاربردی است که شباهت بالایی با قرنیز سنگی دارد، امکان استفاده از این قرنیز در انواع ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری و… وجود دارد.
مزایا و معایب قرنیزهای سرامیکی
قرنیز سرامیکی دارای تنوع در طرح و رنگ است، این قرنیز قیمت مناسبی داشته، در برابر حرارت و رطوبت مقاومت بالا دارد، طول عمر بالایی دارد و از معایب آن می توان به وزن نسبتاً سنگین، طولانی بودن پروسه نصب و تخصص برای نصب اشاره کرد.
قرنیز بتنی
قرنیز بتنی از دیگر قرنیزهای کاربردی است که از آن در خارج از ساختمان از جمله پل ها، زیرگذرها، عرشه ها و… استفاده می شود.
مزایا و معایب قرنیز بتنی
قرنیز بتنی مقاومت و ماندگاری بالا و قیمت مناسب دارد، از معایب این قرنیز می توان به عدم امکان استفاده در فضاهای داخلی، وزن سنگین، شکنندگی بالا و… اشاره کرد.
انواع قرنیز بر اساس سبک
-
قرنیز گرد یا پلکانی
این نوع از قرنیز دارای لبه های گرد و پلکانی با ارتفاع 9 سانتی متر است که دارای ظاهری ساده و معمولی می باشد.
-
قرنیز تخت
قرنیز تخت، مربعی یا بلوکی فاقد لبه های گرد بوده و از کنار لبه های صاف دارد.
-
قرنیز طرح دار معمولی
این نوع از قرنیز دارای شکل حلزونی و پلکانی است که به اتاق زیبایی می بخشد، این قرنیز در مقایسه با قرنیز صاف از طراحی ظریف و پیچیده تری برخوردار است و دارای ارتفاع 10 تا 12 سانتی می باشد.
-
قرنیز طرح دار بلند
قرنیز طرح دار و بلند جلوه ویژه ای به دکوراسیون می بخشد، قرنیزهای بلند طرحدار 18 سانتی متر ارتفاع دارد که قسمت بالایی آن شکل حلزونی و طرح دار از طرح عصر ویکتوریا و گوتیک است.
-
قرنیز چسبی
قرنیز چسبی یا قرنیز بازسازی از دیگر قرنیزهای کاربردی است، برای نصب این قرنیز نیازی به جداکردن قرنیزهای قبلی ندارید و امکان نصب آن روی قرنیزهای قدیمی وجود دارد.